Activiteiten Tempeleers amper bekend in Maastricht

Carnaval in Maastricht, 2013 © L1
Een aantal activiteiten van de Maastrichtse carnavalsvereniging Tempeleers is amper bekend bij het publiek.
Dat blijkt uit een peiling van de stadscarnavalsvereniging onder 360 Maastrichtenaren.
Daarom gaat De Tempeleers gaat een groot deel van de activiteiten met carnaval tegen het licht houden. Niet alleen wordt bekeken of de carnavalsfestiviteiten qua inhoud nog passen, ook worden de minder bekende activiteiten steviger in de publiciteit gezet.

Geld

De activiteiten die niet bekend zijn bij het publiek, zijn juist die evenementen die geld in het laatje moeten brengen. Tempeleers-woordvoerder Guy Bannier: "Het gaat dan om feesten zoals Sofa aon de Maos en de Steunpileremiddag . Alle grote activiteiten kent men wel, maar juist die festiviteiten die ons helpen om de vastelaovend te bekostigen, zijn niet bekend genoeg."

Arrogant

Op de enquête, die uitgezet werd via sociale media, reageerden 361 mensen. Behalve naar de Tempeleers-activiteiten werd ook gevraagd naar de koers van de stedelijke carnavalsclub. Daaruit blijkt dat 30 procent van de respondenten de Tempeleers als arrogant, soms elitair en redelijk traditioneel ziet. Bannier: "Ik vind dat we op de goede weg zijn met onze meer open en transparante koers, maar uit dit cijfer blijkt ook dat we er nog niet zijn."