Armlastig Roda JC krijgt voordeel van de twijfel

© L1
Roda JC komt momenteel 1,2 miljoen euro tekort. Dit seizoen zijn er 8,1 miljoen euro aan uitgaven tegenover 6,9 miljoen euro aan inkomsten. De KNVB vindt dit toch geen reden om de club onder curatele te stellen.
De voetbalbond gaat ervan uit dat de degradant kan voldoen aan de lopende financiële verplichtingen. Daarom plaatst de KNVB Roda JC in de veilige categorie 2. De club lichtte maandagavond de begroting toe tijdens een commissievergadering van de gemeente Kerkrade.

Huurachterstand

Wethouder Schneider complimenteerde Roda JC over de strategie na het rampzalige seizoen waarin de geel-zwarten voor het eerst degradeerden naar de eerste divisie. Zo is de huurachterstand voor gebruik van het Parkstad Limburg Stadion geslonken van 7 ton naar 80.000 euro. De volgende betaling moet in januari worden voldaan.
Ondanks de sportieve teloorgang laat het publiek de club niet in de steek. De seizoenkaartenteller staat op ruim 6.500 jaarkaarthouders. Dat is ruim boven de begrote verwachting.
Als Roda JC niet weet te promoveren, wordt de begroting verder naar beneden bijgesteld. Bij een terugkeer volgend seizoen in de eredivisie wil Roda JC de extra inkomsten gebruiken voor een structureel sluitende begroting.