Taakstraffen geëist voor gewelddadige roof Maastricht

© Thinkstock
Drie jonge Maastrichtenaren hebben dinsdag taakstraffen tegen zich horen eisen voor een gewelddadige straatroof in Maastricht maart vorig jaar.
De drie Maastrichtenaren van 17, 19 en 20 jaar moesten zich verantwoorden voor een gewelddadige straatroof in maart vorig jaar bij de Vief Köp in het Maastrichtse Stadspark.

Joint kopen

Eerder op de dag hadden de drie al geprobeerd een fiets te stelen en een logo van kledingmerk Stone Island te verkopen omdat ze geld nodig hadden voor een joint. Toen die pogingen mislukten, besloten ze drie chic geklede en met dure merktassen lopende dames te beroven. De jongste van het stel duwde uiteindelijk een vrouw om en ging er vandoor met haar Purdey- tas.

Taakstraffen

Doordat de jongen bij het vluchten zijn telefoon verloor, konden zijn twee partners in crime snel worden opgepakt. Tegen de oudste eiste het Openbaar Ministerie een taakstraf van honderd uur, een voorwaardelijke celstraf van zes maanden met een proeftijd van twee jaar en jeugdreclassering. Tegen de jongste verdachten is een taakstraf van 130 uur en drie maanden voorwaardelijke jeugddetentie geëist.
De uitspraak volgt over twee weken.