Meer militairen op NAVO-basis Brunssum

© L1
De NAVO-basis in Brunssum groeit weer. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die de Allied Joint Forces Command bekend heeft gemaakt.
Op dit moment werken er 750 militairen op de basis. Dat zijn er 250 meer dan twee jaar geleden. Volgens generaal Hans-Lothar Domrose van de basis zal het aantal militairen nog verder groeien. Volgend jaar zullen er volgens hem duizend soldaten werken.

Soldaten uit Lissabon

De stijging van het aantal militairen in Brunssum komt door een reorganisatie die het bondgenootschap in 2011 doorvoerde. Het aantal hoofdkwartieren in Europa werd toen terug gebracht van drie naar twee. Soldaten van de gesloten basis in Lissabon zijn nu gedeeltelijk in Brunssum gestationeerd.
De groei is van groot belang voor de economie in de omgeving. Volgens directeur Hans Kasper van onderzoeksbureau E'til is de basis op dit moment goed voor honderd miljoen euro die in de regio wordt uitgegeven.
Het bureau deed in 2007 onderzoek naar de uitgaven van de basis. Toen was de basis nog goed voor een omzet van 150 miljoen. Er werkten toen 1500 militairen op de basis.