De wondere wereld van elfen en orks in Arcen

© Peter Heesen
Dit weekend veranderde Kasteeltuinen in Arcen voor twee dagen in de levende fantasiewereld Elfia. Met bijzondere personages, muziek, fotografie en body art.
Elfia is een tweedaags festival waarbij de expressie van dromen centraal staat. Dit jaar staat één van de grootste mythische figuren van de West-Europese legendes centraal: Koning Arthur.

Muziek

Een groot deel van de bezoekers hult zich tijdens dit festival in creatieve en uitbundige kostuums. Maar er is ook aandacht voor muziek, shows en er worden verschillende workshops gehouden.

Fascinerende figuren

"Kostuums zijn de meest voor de hand liggende manier om deze dromen vorm te geven. Vaak zijn ze geïnspireerd op de kleding van karakters uit films en tv-series", schrijft de organisatie op haar website.

Fantasierijk

In het dagelijks leven zijn ze ambulancemedewerker of boer, maar soms doorbreken ze de sleur van alledag om een personage in fantasierijk Elfia te spelen.
Wie zijn die mensen die voor even graag heks, elf of ork willen zijn? Lees maandag een reportage over het festival in De Limburger/Limburgs Dagblad.