Bomen gekapt voor zeldzame boomkikker en bedreigde kever

© Staatsbosbeheer
Natuurbeheerders in Echt-Susteren gaan komende week bomen kappen en groen snoeien om ruimte te maken voor zeldzame dieren.
In groengebied De Doort in Echt-Susteren sneuvelen aan de bosranden een onbekende hoeveelheid bomen. Dat doet Staatsbosbeheer om te zorgen dat de poelen waar de boomkikker graag vertoeft niet overschaduwd worden. De kap start 6 oktober en moet 1 november klaar zijn. In het natuurgebied zit een grote groep van de zeldzame amfibieën.

Bedreigde kever

Natuurmonumenten begint maandag met snoeien van groen in het Geleenbeekdal rond Schinnen, Wolfhagen en Oirsbeek. Daarbij worden eiken afgetopt. Wandelaars op het Pieterpad bij Puth moeten omlopen. Het werk duurt enkele maanden, maar moet dit jaar af komen. De snoei moet het leefgebied van de met uitsterven bedreigde kever verbeteren. Van de takken worden broedstoven gemaakt; stapels hout waar schimmel kan broeien, wat een ideaal plek oplevert voor de larven.
Naast het snoeiwerk plant Natuurmonumenten ook nieuw groen aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!