Ergernis in Maastrichtse horeca over hogere taks

© Thinkstock
De aangekondigde forse verhoging van de toeristenbelasting voor Maastrichtse hoteliers heeft kwaad bloed gezet in de branche.
Ze stelde zelf een kwartje extra taks voor per overnachting, maar het stadsbestuur besloot drie tot vier keer meer te gaan vragen met ingang van 1 januari 2015. De verhoging bedraagt gemiddeld 25 procent.

Geen zeggenschap

De lokale afdeling van branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland ergert zich vooral aan het feit dat de verhoging van bovenaf wordt opgelegd, zonder overleg met de vaste partij die altijd aanschuift als horecabelangen in het geding zijn.
In een protestbrief noemt het afdelingsbestuur de aangekondigde verhoging ‘absurd’ en ‘exorbitant’ en voorspelt dat ‘Maastricht zich uit de markt prijst’ bij toeristen en op de zakenmarkt.

Bezwaar

In overleg met de Samenwerkende Hotels Maastricht (Sahot) is besloten bezwaar aan te tekenen tegen de verhoging, die door de gemeenteraad nog moet worden geaccordeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!