Miljoenennota: verdeelde reacties Limburgse politiek

De gouden koets rijdt op Prinsjesdag door Den Haag. © L1
Limburgse politici hebben dinsdag verdeeld gereageerd op de toespraak van de koning en de presentatie van de miljoenennota.
Gedeputeerde Ger Koopmans noemt het een troonrede met hele kleine stapjes, maar voegt daar aan toe dat hij graag had gezien dat de accijnsverhoging voor brandstof was teruggedraaid.
* CDA, Knops
Ook partijgenoot en CDA-kamerlid Raymond Knops sprak daar zijn onvrede over uit. Daarnaast zag hij Limburg niet terug in de troonrede. Verder worden de lasten volgens Knops bij de gewone burger neergelegd en worden er volgens hem geen nieuwe banen gecreëerd.

* VVD, Verheijen
VVD-Kamerlid Mark Verheijen is het daar niet mee eens. Hij zegt dat er veel geld komt voor het midden- en kleinbedrijf. Dat is goed voor ondernemend Limburg en de economie.

* PvdA, Öztürk
Kamerlid Selçuk Öztürk van de PvdA maakt zich zorgen over de internationale verhoudingen en de gevolgen daarvan voor bijvoorbeeld de tuinbouw in Noord-Limburg. Öztürk vindt dat het kabinet daar alert op moet zijn en moet ingrijpen als dat nodig blijkt.

* PVV, Wilders
Geert Wilders (PVV) is bijzonder negatief over de miljoenennota en vindt dat er verkeerd wordt geïnvesteerd. Zo moet er volgens hem geen geld naar ontwikkelingshulp gaan, maar kan dat beter in de Nederlandse zorg worden gestoken.