'Nederweert slecht voorbereid op Wmo'

© Harry's plaatsnamengids
Volgens de oppositiepartijen PvdA en JAN in Nederweert is deze gemeente slecht voorbereid op de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) op 1 januari.
Beide partijen vinden dat er te weinig is gedaan met de inspraakreacties op het Wmo-plan.

Gezamelijk plan

Dat bleek dindagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering in Nederweert. De gemeenten worden per 1 januari komend jaar verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo. Nederweert, Weert en Leudal stelden daar gezamenlijk een plan voor op. Voor de zomer konden daarop reacties worden gegeven.
Volgens PvdA en JAN hebben de vele reacties slechts geleid tot minieme aanpassingen van het plan.

Een diep gat

Ze vinden verder dat nog erg onduidelijk is hoe de regelingen rond de Wmo in Nederweert na 1 januari uitgevoerd worden en hoe de gemeente 25 procent van de kosten denkt te gaan besparen. "Na 1 januari vallen we in een diep gat", aldus Maria Frenken van de PvdA.
De coalitiepartijen CDA en VVD stemden in met het Wmo-plan. "Het is nog niet op alle onderdelen 100 procent, maar daarvoor was de tijd te kort", meende CDA'er Jos Willekens.
Wethouder Henk Geraats betreurde de reactie van PvdA en JAN. Hij zegde toe het beleidsplan komend jaar regelmatig te evalueren.