Mogelijk minder doseerlichten op A2 Maastricht

Verkeerslichten bij de Via Regia. © Harry Heuts
Het aantal doseerlichten aan de randen van de stad wordt mogelijk verminderd.
Het stadsbestuur wil als de A2-tunnel klaar is en de Noorderbrug is verlegd, kijken of het doseren nog wel nodig is. Dat zegt de nieuwe verkeerswethouder John Aarts (VVD).

Terug in de file?

Aarts was in een eerdere periode als verkeerswethouder juist een stevig voorstander van de verkeerslichten die de druk op het stadshart moeten verminderen.
"Ik ben er nog steeds van overtuigd dat het destijds een goed besluit was. Neem het Tongerseplein. Stond voor invoering van het doseren altijd helemaal vast, van Prins Bisschopsingel tot Hertogsingel. Nu niet meer. Daar heeft doseren gewerkt."

Nieuwe situatie

Toch zegt Aarts de maatregel te willen bekijken als de A2-tunnel en de nieuwe aanlanding van de Noorderbrug klaar zijn. "Dan heb je een totaal nieuwe verkeerssituatie in de stad. Misschien is doseren dan niet meer nodig."
Maastricht kent op dit moment negentien punten waar verkeer wordt gedoseerd.

Verkeerslichten

Bovendien wil Aarts in 2018 alle verkeerslichten in de stad tegen het licht gaan houden. "Waar dat niet nodig is, zullen wat mij betreft geen verkeerslichten meer staan."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!