Minder werklozen, meer vacatures

Volgens het UWV zal het tempo van de banengroei in Limburg vertragen © UWV
Het gaat iets beter met de werkgelegenheid: meer mensen vinden een baan en er zijn meer vacatures. Maar in Limburg gaat dat wel langzamer dan in de rest van het land, meldt uitkeringsinstantie UWV.
Limburg telde in augustus 350 mensen minder met een WW-uitkering. Dat was een daling van 1,2 procent ten opzichte van de maand ervoor. Landelijk daalde het aantal werklozen met 1,5 procent.

Opvallend verschil

De arbeidsmarkt in Limburg staat er met 29.400 WW-uitkeringen slechter voor dan landelijk. Dat betekent dat een groter deel van de Limburgse beroepsbevolking - namelijk 5,8 procent - in de WW zit. Landelijk is dat 5,4 procent.
Opvallend is het regionale verschil in banen voor mensen met een informatica-opleiding. Terwijl die mensen in de Randstad gemakkelijk een baan kunnen vinden, is er weinig werk voor hen in Limburg.

Werkloosheid nog steeds te hoog

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken is blij dat de werkloosheid opnieuw is gedaald, maar er is volgens hem geen reden om achterover te leunen. De werkloosheid is nog steeds veel te hoog en de daling moet sneller. Vooral over de jeugdwerkloosheid maakt hij zich zorgen, hoewel ook daar een daling zichtbaar is.