Theo Bovens lanceert 1Limburg, dé nieuwssite van Limburg

Gouverneur Theo Bovens verricht de openingshandeling van 1Limburg. © Ermindo Armino
Gouverneur Theo Bovens heeft woensdagochtend de nieuwe nieuwssite 1Limburg gelanceerd.
Bovens verrichtte de openingshandeling op de redactie van 1Limburg. De nieuwe site is een samenwerkingsverband tussen L1 en Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad. Dat zijn de twee Limburgse A-merken, als het gaat om nieuws en sport.

Apps
1Limburg is vanaf nu ook beschikbaar als app voor Android-toestellen en voor de iPhone. Downloaden kan via Google Play en de App Store. Voor tablets is er geen aparte app. De 'gewone' site past zich automatisch aan het formaat van de tablet aan.

De eigen websites van L1 en De Limburger/Limburgs Dagblad bieden vanaf nu geen actueel regionaal nieuws en sportnieuws meer. L1.nl bevat onder meer programma-informatie en uitzending gemist. Op Limburger.nl vindt u voortaan vooral achtergronden en verdieping bij het nieuws.

Redacties
De redacties van L1 en de Limburgse kranten leveren hun nieuws aan 1Limburg. De nieuwe site heeft daarnaast een eigen redactie.

Blog L1-hoofdredacteur
Leo Hauben, hoofdredacteur van L1, blogt over de samenwerking met de Limburgse kranten."Limburgse lef in medialand", schrijft Hauben.