Mea culpa burgemeester Venlo over mikwe-brief

© L1
Burgemeester Antoin Scholten vindt de brief die hij met zijn wethouders schreef over de afhandeling van de zaak mikwe onhandig geformuleerd. Daardoor ontstond er commotie.
Scholten vindt het echter overdreven om daar de gemeenteraad excuses voor aan te bieden, zo vertelde hij tijdens het interpellatiedebat woensdagavond.

Rekenkamer

De brief die deze zomer werd verstuurd riep bij politiek en de Venlose rekenkamer vragen en een ontevreden gevoel op. De rekenkamer voelde zich niet serieus genomen en ook de oppositiepartijen hadden de indruk dat het Venlose college met de brief afstand nam van de harde conclusies van de rekenkamer over de wijze hoe de echtheid van het vermeende mikwe was onderzocht.

Geen afstand

Scholten die het woord voerde voor verantwoordelijk wethouder Jos Teeuwen was duidelijk. "Wij nemen geen spat afstand van dat rapport. De rekenkamer geeft adviezen aan de organisatie en die hebben wij overgenomen. Ik ben daarom blij met het rapport want dat heeft ons met de neus op de feiten gedrukt. Want ook als morgen bekend wordt dat we als Venlo toch een mikwe hebben, dan nog moeten we concluderen dat we alles in het onderzoek naar de echtheid van het mikwe fout hebben gedaan", aldus Scholten.
Lees donderdag meer hierover in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.