Roermondenaar langer vast voor drugslab met Limburgse doden

© Thinkstock
De 36-jarige man uit Roermond die vorige week werd aangehouden voor betrokkenheid bij een drugslab in Uden zit nog ten minste twee weken vast.
In dat lab werden eind april twee Limburgse doden aangetroffen. Het ging daarbij om een 28-jarige man uit Roermond en een 35-jarige inwoner van Heythuysen die vermoedelijk stierven omdat ze giftige gassen van drugsgrondstoffen hadden ingeademd. Er stonden vaten met honderden liters chemicaliën.

Nooit eerder veroordeeld

De verdachte uit Roermond wordt beschuldigd van productie van synthetische drugs maar niet van betrokkenheid bij de dood van de mannen. De rechtbank en het Openbaar Ministerie hebben dat maandag laten weten.
Advocaat Guus Lina van de verdachte vertelde maandag dat de man elke betrokkenheid bij het drugslab ontkent. De raadsman legde uit dat het bewijs tot dusver vooral bestaat uit suggesties en anonieme beschuldigingen. De verdachte kende de slachtoffers uit Roermond en Heythuysen weliswaar, maar er waren geen contacten. De verdachte is nooit eerder veroordeeld voor drugsmisdrijven, zegt zijn advocaat.