Knops pleit voor grondtroepen in strijd tegen IS

Politicus Raymond Knops. © Twitter
"Met F16's win je geen strijd. Met bombardementen alleen kun je IS niet uitschakelen." Dat zei CDA-Tweede Kamerlid Raymond Knops zondag tegen L1.
Volgens Knops zijn ook grondtroepen nodig om de terreurbeweging te verslaan. Hij is van mening dat er geen volkenrechtelijk mandaat nodig is omdat IS zich niets aantrekt van landsgrenzen. "Je moet dit integraal bekijken en het is Haagse werkelijkheid om wel te bombarderen in Irak en niet in Syrië," zegt de defensiespecialist in het L1-radioprogramma De Stemming.

Thissen

Volgens Roermondenaar Tof Thissen, GroenLinks-fractievoorzitter in de Eerste Kamer is de kern van het probleem het 'onwaarschijnlijke conflict' tussen Israël en de Palestijnen. "De aanval op Gaza is een legitimatie voor radicale islamitische groeperingen om de wapens op te nemen. Geen enkele Amerikaanse president heeft een oplossing voor het Midden-Oosten. Bovendien wordt ieder initiatief geblokkeerd door een machtige en schatrijke joodse lobby. Want een Amerikaanse president die Israël oproept om de VN-resoluties uit te voeren wordt niet herkozen."
Raymond Knops bij De Stemming