Opening carnavalsseizoen Heerlen gaat door ondanks advies

© Bas Quaedvlieg
De opening van het carnavalsseizoen in Heerlen op 10 november gaat vooralsnog gewoon door.
Daar verandert het negatieve advies van de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereiniginge (SLV) niets aan. Dat zei Jeroen Hazen van de organisatie van Aod op Nuj in Heerlen in AvondGasten op L1TV.

Nationale herdenking

Op 10 november is de nationale herdenking voor de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 boven Oekraïne. In Roermond en Heerlen wordt op die dag traditioneel Aod op Nuj gevierd.
In Heerlen gaat het feest, ondanks de nationale rouwdag toch door. Roermond blaast het feest af, mede op verzoek van het college van B&W.

Negatief advies

SLV-voorzitter Raymond Vlecken heeft de carnavalsverenigingen geadviseerd om het evenement niet door te laten gaan. De organisaties zijn echter vrij om zelf te besluiten of het door gaat of niet.

Lach en een traan

Jeroen Hazen zegt dat er al veel protest van bezoekers was voordat er een besluit over het door laten gaan genomen was. Mensen wilden dat het feest door zou gaan, aldus Hazen.
Hij denkt dat een lach en een traan uitstekend gecombineerd kunnen worden met carnaval. Daarom wordt bezoekers in Heerlen gevraagd om gedurende een kwartier stil te staan bij de herdenking.

Gemeente trekt subidie in

Het programma wordt tijdens dat kwartier aangepast en bezoekers wordt gevraagd om hun petten en hoeden af te zetten.
De gemeente Heerlen is niet blij met het evenement op 10 november en heeft besloten geen subsidie te vertrekken.