Weertenaar maakt film over koning van de motorcross

© Trailer Tony Cairoli The Movie
Een internationale bioscoopfilm over motorcross gemaakt door een Weertenaar. Een wereldprimeur.
Het is voor Jean-Paul Maas alweer zijn tweede film. Samen met filmmaker Nick Janssen uit Brabant zet hij momenteel de laatste puntjes op de i van de film Tony Cairoli The Movie. De film geeft een kijk in het leven van de achtvoudig wereldkampioen motorcross.

Het tweetal volgde de Italiaanse superster een jaar lang. Ze waren aanwezig bij trainingen, filmden in huis, maar ook bij privégelegenheden draaiden de camera's op volle toeren. Alle facetten van zijn leven komen aan bod. Onder andere ook het overlijden van zijn vader afgelopen seizoen.

Living for the weekend
In 2013 maakte Maas en Janssen ook al een bioscoopfilm over motorcross. Ze volgden toen een aantal rijders uit de lage landen achter de schermen. De documentairefilm werd in een tiental bioscopen getoond in Nederland en België. Het succes van Living For The Weekend zorgde ervoor dat Maas een nieuw avontuur aan ging.

Bioscoop
Op 24 oktober aanstaande gaat de film in première in het Italiaanse Sicilië. De crew maakt vervolgens een complete tour door Europa. Op 27 oktober draait de film voor het eerst in Nederland. Tony Cairoli The Movie is naast Nederland en Italië ook te zien in Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, België en Engeland.