Intensive care ziekenhuis Roermond dicht door mrsa

© L1
Bij een routine-onderzoek is bij een patiënt op de Intensive Care van het Laurentius Ziekenhuis de mrsa-bacterie geconstateerd.
Uit voorzorg is er een opnamestop voor de IC ingesteld. Voor eventuele nieuwe IC patiënten zijn afspraken gemaakt met omliggende ziekenhuizen.
Er is direct een onderzoek gestart om uit te zoeken wie er mogelijk in aanraking zijn gekomen met de bacterie.

Patiëntveiligheid

"Op dit moment liggen vier patiënten op onze IC. Zij krijgen vooralsnog hun standaard zorg, totdat de uitslag van het contactonderzoek bekend is. We volgen het mrsa protocol en stellen alles in het werk om de patiëntveiligheid te blijven garanderen", aldus Trix van Dijke, arts-microbioloog en voorzitter van de infectiecommissie in Laurentius.

De mrsa-bacterie

Iemand die in contact komt met mrsa, kan besmet worden met de bacterie. Gezonde mensen hebben er geen last van, maar zij kunnen de bacterie ongewild wel doorgeven aan anderen. Bij mensen met een verminderde weerstand of bij pas geopereerde personen kan de bacterie infecties veroorzaken. Daarom is er een mrsa protocol opgesteld om verdere besmetting te voorkomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!