Experts helpen Limburgse telers en tuinders

© Stock.xchng
Experts van binnen en buiten de provincie gaan Limburgse telers helpen om de in zwaar weer verkerende tuinbouwsector er weer bovenop te krijgen.
Dat heeft burgemeester Kees van Rooij van Horst aan de Maas bekendgemaakt. Hij is door de provincie en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) gevraagd om de Versnellingsagenda Limburgse Tuinbouw (VLT) aan te sturen.

Slimmer werken

De experts gaan telers helpen om tot een meer marktgerichte productie te komen. Ook wordt gezocht naar mogelijkheden om slimmer te werken in de keten van teler tot consument. Onnodige regelgeving moet daarvoor wijken.
Van Rooij: "We willen echt vaart maken met dit project voor de Limburgse tuinbouw, die economisch van groot belang is. Als gevolg van de Ruslandboycot is de sector extra kwetsbaar geworden. Daarnaast moet de tuinbouw op de langere termijn ook nieuwe kansen gaan benutten."

Tuinbouwlijn

Tuinders en telers die een beroep willen doen op hulp kunnen zich melden via de niew opgerichte Tuinbouwlijn. Dit kan door een mail te sturen of te bellen naar 0475-381785.