Oorlog met onbekende dambouwer

© Paul van Gageldonk
Al twee jaar voert Paul van Gageldonk uit Moresnet-Chapelle een stille oorlog met een onbekende dambouwer.
Regelmatig laat Paul zijn honden water drinken uit een bron aan de rand van het bos. Het is kristalhelder water, dat langs de Vaalserberg naar beneden loopt en ergens weer in de Geul komt. Natuurlijker kan niet.

Waterbouwkundig werkje

Halverwege bevindt zich het tappunt van mijn honden. Daar vernielt hij om de zoveel tijd een waterbouwkundig werkje, dat een onbekende aanbrengt in het stromend water. “De man of vrouw moet lijden aan wat psychiaters anale fixatie noemen; het koppig vasthouden aan perfectionisme, in dit geval het hardnekkig bedwingen van de natuur”, zegt Paul.

Verlossing

Paul probeert de onbekende te bevrijden van het dwangmatige gedrag. Keer op keer vernielt hij de creatie in het water. Even zo vaak wordt met enorm veel ijver een nieuwe stroomonderbreking opgebouwd.
“Ik ga nu proberen de onbekende menselijke bever definitief te breken”, vertelt Paul. “Ik grijp lange tijd niet in. Om dan, op het moment waarop hij of zij denkt van mij af te zijn, genadeloos toe te slaan. Ben ik een verlosser of ben ik gewoon gemeen?”
Heb jij ook iets meegemaakt? Laat het ons weten!