Wonen boven Winkels Maastricht groeit door

© Thinkstock
Wonen boven Winkels Maastricht (WbWM) heeft nog geld om ongebruikte etages boven centrumwinkels te verbouwen tot maximaal 46 kamers, studio’s of appartementen.
In 2015 zijn acht woonruimten gepland, mogelijk zelfs 22. Gehoopt wordt om de volgende jaren door te groeien naar 502 eenheden, de helft van de doelstelling die bij de oprichting van de naamloze vennootschap van gemeente Maastricht, Universiteit Maastricht en woningcorporatie Woonpunt is vastgelegd.

Voorbeeldproject

Wonen boven Winkels Maastricht kreeg landelijk aandacht en navolging als voorbeeldproject om stadscentra weer nadrukkelijker als woonplek te profileren.
Met pandeigenaren werden afspraken gemaakt om leegstaande etages boven winkels te verbouwen tot kamers en studio’s om ’s avonds weer levendigheid in het stadshart te brengen en verval van vastgoed tegen te gaan.

Vliegende start

Na de start werden in hoog tempo honderden wooneenheden in allerlei varianten opgeleverd, daarna stokte het tempo omdat het steeds moeilijker werd geschikte panden te vinden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!