Betaald parkeren Blerick per oktober afgeschaft

© Thinkstock
In het Blerickse centrum hoeft per 1 oktober niet meer betaald te worden voor een parkeerplaats. De gemeenteraad van Venlo (minus D66) nam daar woensdagavond een motie over aan.
Met het besluit komt een einde aan een jarenlange discussie. De raad schoof met het besluit ook het voorstel van het Venlose college om alternatieven te zoeken voor het afschaffen van het betaald parkeren in Blerick van tafel.

Stemmen

Venlo liet eerder nog weten dat aan het afschaffen van het betaald parkeren in Blerick financiële risico's zaten. Bovendien zou het afschaffen van het betaald parkeren volgens Venlo gevolgen kunnen hebben voor de voortgang van het Centrumplan Blerick en het plan voor het Kazernekwartier. Dat was ook de reden voor D66 om tegen de motie te stemmen.

Bezwaren

Verantwoordelijk wethouder Henk Brauer (Verkeer, VenLokaal) gaf aan dat afschaffen per 1 oktober haalbaar was. Doordat er afspraken zijn gemaakt met de Blerickse winkeliers over langparkeren van hun personeel in het centrum en er op het kazerneterrein in de toekomst wel betaald parkeren wordt ingevoerd, zijn de bezwaren tegen het afschaffen van het betaald parkeren afgezwakt aldus Brauer.