Rechtszaak mishandeling Yoeran achter gesloten deuren

De vier jongens die zijn veroordeeld voor de mishandeling van Yoeran Meertens in Gulpen. © L1
De rechtszaak tegen de vier verdachten van de mishandeling van Yoeran Meertens uit Mechelen is volgende week achter gesloten deuren.
Alle verdachten zijn minderjarig. De vier jongeren uit Wijlre en Voerendaal moeten zich daarom ieder afzonderlijk voor de rechter verantwoorden. De behandeling van de zaak gaat naar verwachting de hele dag duren.

Openlijke geweldpleging
De drie verdachten uit Voerendaal worden vervolgd voor openlijke geweldpleging. De 17-jarige hoofdverdachte uit Wijlre staat terecht voor openlijke geweldpleging met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

De 20-jarige Yoeran Meertens raakte in mei zwaargewond bij een vechtpartij in Gulpen. Hij kreeg na een avondje stappen klappen van een groep jongens, en kwam daarbij ongelukkig ten val. Hij lag enkele weken in coma. Inmiddels revalideert hij bij Adelante in Hoensbroek.

Nog geen spraak
Zijn toestand is nog steeds slecht. Zijn spraak is nog niet terug, laat advocaat Nino Pennino weten.

Voordat hij een civiele zaak aanspant wil hij eerst afwachten of er blijvend letsel is bij Yoeran. "Er is nu nog geen zinnig woord te zeggen over zijn medische eindtoestand", zegt de advocaat.

Smartengeld
De advocaat gaat tijdens de strafzaak een voorschot op smartengeld vragen.