Herdenking voor verongelukte Venlose tuktukchauffeur

Dodelijk ongeval met Venlose tuktuk-taxi in het Duitse Straelen. © Track '88
Er komt een herdenking voor de Venlonaar die vrijdagnacht verongelukte met een tuktuk-taxi.
De 54-jarige chauffeur overleed nadat hij in Straelen, net over de grens bij Venlo, met het voertuig van de weg raakte. Drie passagiers uit Venlo liepen bij het ongeluk ernstige verwondingen op.

Initiatiefnemer

De verongelukte tuktuk reed voor een Venloos bedrijf. Het werd ingezet als taxi. De verongelukte chauffeur was één van de initiatiefnemers van het taxibedrijf. Op de Facebook-pagina van de firma komen veel condoleances binnen.

Herdenking

De herdenking vindt woensdagavond plaats bij het Limburgs museum in Venlo. Mensen worden verzocht zich daar om 19.00 uur te melden en gele bloemen of ballonnen mee te nemen, gelijk aan de kleur van de tuktuk-taxi.

Mist vermoedelijk oorzaak

De bestuurder van de tuktuk zag vrijdagnacht vermoedelijk door de mist een stopbord te laat. Om te voorkomen dat de tuktuk in volle vaart de kruising op vloog, trok hij aan het stuur. Hierdoor raakte het voertuig van de weg en smakte het tegen een paal. De chauffeur overleed ter plekke.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!