Directeur tbs-kliniek reageert voor eerst op kritiek

De Rooyse Wissel in Oostrum © L1
"Er waren dingen die beter konden, maar de Rooyse Wissel functioneert goed", dat zegt Hyacinthe van Bussel, directeur van de Rooyse Wissel.
Het is voor het eerst sinds juli dat de directie van De Rooyse Wissel bereid is om te praten over de gebeurtenissen van het afgelopen half jaar.

In opspraak

Van Bussel is vooral blij dat een onderzoek van de onafhankelijke overheidsinspecties uitwees dat er geen sprake is van misstanden in de tbs-kliniek. Ook het feit dat staatssecretaris Fred Teeven het zo voor de kliniek opnam doet de directeur goed. "Hij heeft het keihard voor ons opgenomen."
De Rooyse Wissel kwam de afgelopen maanden veevuldig in opspraak. Onder meer dankzij uitzendingen van het tv-programma Dit is de dag waarin de tbs-kliniek werd beticht van slechte beveiliging (veel smokkel, weinig toezicht), verwaarlozing van patiënten, slechte medische zorg en weinig daadwerkelijke behandelingen van patiënten.
Lees het hele interview met Van Bussel woensdag in de Limburgse kranten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!