Wil de laatste tiener in Limburg het licht uitdoen?

© Thinkstock
Het aantal tieners in Limburg zal de komende jaren fors verminderen. Dat signaleert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in de bevolkingsprognose.
Op dit moment telt Limburg bijna 122.000 tieners. In 2040 zijn dat er iets meer dan 100.000. Een daling van bijna 17 procent.

Zuid-Limburg
In Zuid Limburg is de daling van het aantal tieners tot 2025 het grootst met bijna 20 procent. Maar daarna neemt Noord-Limburg die rol over. In de jaren tot 2040 daalt het aantal tieners in die regio met ruim 20 procent. Midden-Limburg heeft de minste last van een daling van het aantal tieners.

De afname komt voornamelijk door de daling van het aantal kinderen dat geboren wordt sinds de millenniumwisseling. En de verhuizingen van jongeren naar studentensteden speelt een rol.

Gevolgen
De afname van het aantal tieners zal volgens het CBS de komende jaren gevolgen hebben voor de capaciteit van onder meer scholen, sport en recreatievoorzieningen.

Hoeveel tieners telt jouw regio in de toekomst? Kijk hieronder op het kaartje.
[tweet:]

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!