Inspiratieprijs voor regisseur Elbe Stevens

© Dagblad de Limburger/ Limburgs Dagblad
De Inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg is dit jaar toegekend aan de Roermondse filmregisseur Elbe Stevens.
De prijs wordt sinds 2011 uitgereikt en gaat naar een persoon of organisatie die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op het gebied van cultuur.

Cinesud en Masterplan Filmtalent

Elbe Stevens is de grondlegger van het Limburgse platform voor filmmakers Cinesud. Ook richtte hij het Masterplan Filmtalent op, een project waarin jonge filmmakers samen met ervaren professionals een aantal korte films maken.

Juryrapport

"Met Cinesud en Masterplan Filmtalent geeft Elbe een enorme stimulans aan jonge Limburgse film- en televisiemakers. Zijn bijzondere antenne om met andere disciplines samen te werken wordt prachtig verbeeld in de samenwerking met dansgezelschap Gotra, eveneens uit Limburg, in de film Flight of Life."
"In 2014 start hij als producent met opnames van ‘De Musketiers Code’, een familiefilm. Hierbij worden randstad en Limburg ook vakkundig met elkaar verbonden. Elbe brengt film in Limburg op een hoger plan", aldus de jury.

Uitreiking

Stevens krijgt de prijs op 6 november uitgereikt door gouverneur Theo Bovens.
Eerder wonnen Sidi el Karchi (2011, beeldende kunst), Joost Vrouenraets (2012, dans) en Petra Stienen (2013).