Schadevergoeding voor Actiondome Lomm

© L1
De uitbater van speelhal Actiondome in Lomm krijgt een schadevergoeding van verzekeraar Achmea waardoor het bedrijf aan het einde van het jaar een nieuwe start kan maken.
Deze zomer moest de speelhal de deuren sluiten na onenigheid over het gebruiken van Chaser-wapens.

Verboden wapens

Vorig jaar oktober kreeg ondernemer Addy van Minderhout toestemming van de politie om de Chaser-wapens in te voeren. Deze werden gebruikt voor een nieuwe activiteit in Actiondome. Toen de vijftig wapens eenmaal waren geïmporteerd, bleek toch dat ze verboden waren. Van Minderhout had toen alles al voorbereid.
Er was een hal gehuurd en compleet ingericht en er waren al reserveringen geboekt. "De wapens waren niet goedkoop en we liepen inkomsten mis. Doordat een reactie van de verzekering uitbleef, hebben we de huur van de hal op moeten zeggen. Een schadevergoeding was van belang voor het voortbestaan van ons bedrijf. ”

Politie en douane

Vorige week kreeg Van Minderhout bericht dat de verzekeraar van de politie tot de conclusie is gekomen dat het tussen de politie en de douane is fout gegaan. Daardoor keert de verzekeraar uit. Hoe hoog de vergoeding precies wordt, moet nog worden vastgesteld.