Roze maandag Weert niet alleen voor homo's

Roze maandag in café 't Anker in Weert © Maartje van Berkel
Hoewel Roze Maandag tijdens de kermis in Weert traditioneel een feest voor de homoseksuelen is, komen er in de loop van de jaren steeds meer hetero's.
Ook ouders met kinderen feesten steeds vaker gezellig mee.
Arno van der Weide is tevreden: "Het is de veertiende keer dat we dit feest organiseren en het is weer volle bak", zegt de eigenaar van café ’t Anker.

Feest voor iedereen

De Roze Maandag in Weert is gebaseerd op de Roze Maandag tijdens de Tilburgse kermis. „We vonden dat wat Tilburg kan, wij ook kunnen’’, zegt Van der Weide. Hoewel zijn kroeg nu roze kleurt, wijst de kastelein erop dat hier niet zo extreem wordt uitgepakt als in Tilburg. "Het feest is ook niet alleen voor homoseksuelen. Er komen ook veel hetero’s en ouders met kinderen."

Roze randje

"Ik vind het goed dat er één keer per jaar aandacht wordt besteed aan de ‘roze doelgroep’. In Weert heb je geen cafés voor homoseksuelen", zegt Geert Gabriëls, (kermis-)wethouder in Weert. "Je ziet op zo’n avond wel meer homo’s dan dat je normaal in een café ziet. Het is gewoon een normaal feest, maar met een roze randje."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!