'Ontsnapte tbs'er liet televisie repareren'

© L1
De tbs'er van de Rooyse Wissel die donderdag tijdens begeleid verlof verdween, was met zijn begeleider bij elektronicazaak BCC in Helmond om zijn televisie te laten repareren.
Dat meldt Omroep Brabant uit de mond van de broer van Hans van B.

Slaapzak en spullen

"Toen zijn begeleider nog aan de balie stond te praten, is mijn broer naar buiten gelopen", zegt zijn broer. Hij had contact met de ontsnapte tbs'er. "Ik wilde hem niet in huis nemen, maar ik heb hem wel een slaapzak en wat spullen gegeven. Ook gaf ik hem het advies zich koest te houden en zich te verstoppen", vertelt de broer.

Heerlen

De man werd dinsdagavond in Helmond weer opgepakt. Zijn broer vindt het vreemd dat hij op proefverlof mocht. "Hij zit in een conflict, waardoor hij eigenlijk niet op proefverlof mocht. Die ruzie ging over een overplaatsing naar Exodus in Heerlen, om daar langzaam te resocialiseren. Maar dat verliep moeizaam."

Doodslag

Volgens justitie is de man niet helemaal ongevaarlijk, maar mocht hij wel met begeleid verlof. Volgens het EO-programma Dit is de Dag Onderzoek is de man veroordeeld voor poging tot doodslag.
Lees hier het dossier van Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad over het imago van de Rooyse Wissel.