Nieuwe baan brengt Frans Weekers naar Antillen

Oud-staatssecretaris Frans Weekers uit Weert gaat de nieuwe staatkundige structuur van Bonaire, Sint Eustatius en Saba tegen het licht houden.
De VVD'er is benoemd als lid van een vijfkoppige commissie die de drie eilanden gaat onderzoeken. 'Leuk om te doen. Zeker omdat ik wat met de voormalige Antillen heb. Het is een heel ander deel van Nederland', meent Weekers.

Voldoende draagvlakken

Volgens Weekers is hij gevraagd vanwege zijn financieel-economische en fiscale kennis. Ook speelt mee dat er ook op de drie eilanden draagvlak is voor mijn benoeming, aldus Weekers.
Sinds het opheffen van de Nederlandse Antillen als eigen land in oktober 2010 zijn de eilanden staatkundig een soort bijzondere gemeenten van Nederland.

Onder vuur

Het is de eerste officiële functie van Weekers sinds hij eind januari aftrad als staatssecretaris van Financiën. Hij was zwaar onder vuur komen te liggen vanwege grote problemen met de uitbetaling van toeslagen door de Belastingdienst.
De commissie voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft oud-minister Liesbeth Spies van Binnenlandse Zaken als voorzitter.