Weggelopen tbs'er Rooyse Wissel opgepakt

© L1
De tbs'er die vorige week er vandoor ging tijdens een begeleid verlof, is weer opgepakt. De man is dinsdagavond aangehouden in Helmond.
Dat twittert het Openbaar Ministerie. De man werd om 23.00 uur in een open veld op de grens van de bebouwde kom aangehouden.

Poging tot doodslag

De man zat volgens EO-programma Dit is de Dag in tbs-kliniek Rooyse Wissel vanwege een poging tot doodslag. De man mocht onder begeleiding op verlof. Donderdag verloor zijn begeleider hem uit het oog, en nam de man de benen.

Misstanden

Het is niet de eerste keer dat er iets misgaat bij de Venrayse kliniek. Enkele maanden geleden kwamen er verhalen naar buiten over seksuele relaties tussen patiënten en hun behandelaars. Ook melden patiënten dat ze de beschikking hebben over messen, telefoons en drugs.

Ontsnappingen

Bovendien zijn er vaker tbs'ers ontsnapt uit de Rooyse Wissel. Eind juli kwam een patiënt niet terug na zijn onbegeleid verlof. En in september ontsnapte iemand met behulp van een verlofpasje met een valse handtekening. Eind augustus kwam de Rooyse Wissel bovendien in het nieuws, toen drie tbs'ers achter elkaar overleden.

Onderzoek

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie voor Veiligheid stelden een onderzoek in. Zij concludeerden dat er van misstanden en tekortschietende zorg geen sprake was.