Grote verkeerscontrole bij Mook en Malden

© Thinkstock
Tijdens een grote verkeerscontrole in de omgeving Mook en Malden hebben de politie en de belastingdienst donderdag bekeuringen uitgedeeld, voertuigen in beslag genomen en openstaande boetes geïnd.
Tientallen medewerkers van de politie Limburg en Oost-Nederland, de belastingdienst en de douane controleerden donderdag op diverse locaties in de kop van Limburg en het zuiden van Gelderland passerende voertuigen en de inzittenden.

Controle

Met behulp van radar en andere digitale apparatuur werden ruim 10.500 passerende wagens gecontroleerd. 93 voertuigen werden naar de kant gehaald.
1 bestuurder bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Hij betaalde zijn boete van 400 euro direct. Een omgekatte auto, een omgekatte bromfiets en een verduisterde auto werden voor onderzoek meegenomen.
Bij 9 auto's was er mis met het profiel van de banden, 4 bestuurders hadden geen rijbewijs bij zich, 3 auto's bleken niet verzekerd en meerdere auto's en bromfietsen hadden diverse technische gebreken.

Radarcontrole

Op vijf locaties in Well, Nederasselt, Heumen en Wijchen werd met radar gecontroleerd. 264 snelheidsovertredingen werden bekeurd.

Boetes

In totaal schreven de politie, belastingdienst en douane ruim 300 bekeuringen uit, nam ze 38 voertuigen in beslag, werd circa 98.000 euro aan openstaande belastingschuld en ongeveer 7000 euro aan openstaande boetes geïnd.