'Asielzoekers én Scarabee in kazerne Weert'

© L1
Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers is met de Stichting Scarabee in gesprek over het gezamenlijk gebruik van de kazerne in Weert.
De stichting Scarabee ontwikkelt al geruime tijd plannen voor de kazerne die over enkele maanden helemaal leeg komt, omdat de militairen naar Ermelo vertrekken.

Plannen

"We staan te springen om te beginnen", aldus Schouwenaars. "Met twee zorginstellingen, twee sportorganisaties, een bedrijf op het gebied van huis en tuin en een beveiligingsbedrijf hebben we al intentie-overeenkomsten dat ze naar het kazerneterrein komen. In totaal zijn we in overleg met twintig geïnteresseerden."
De stichting wil graag samenwerken met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers. Al is de gemeente Weert in principe tegen de komst van asielzoekers.

Asielzoekers

"Als de gemeente ‘nee’ blijft zeggen, drukken wij onze wens om daar asielzoekers op te vangen niet ten koste van alles door", legt COA-woordvoerder Robert Ploeg uit. "Maar misschien komt de gemeente wel op andere gedachten als ze over de gezamenlijke plannen van COA en Scarabee hoort.
In die plannen kan het heel goed mogelijk zijn dat het mes aan beide kanten snijdt”, stelt Ploeg.
De gemeente Weert is op de hoogte van de gesprekken tussen COA en Scarabee, geeft een woordvoerder aan. „Maar we blijven nog steeds vasthouden aan ons standpunt”, stelt hij.