Kamervragen en stille tocht na dierproeven Maastricht

Labrador © L1 - echt niet
De Partij voor de Dieren wil een Kamerdebat over de dierproeven op labradors door de Universiteit Maastricht.
Ook organiseert de Limburgse afdeling van de Partij voor de Dieren op 4 oktober (dierendag) een stille tocht tegen dierproeven in Maastricht.
Partijleider Marianne Thieme laat op Twitter weten dat er een einde moet komen aan dierproeven en dat er zo snel mogelijk een Kamerdebat komt over de proeven op labradors door de Universiteit Maastricht.

127.000 handtekeningen

De omstreden dierproeven zorgen de laatste weken voor veel onrust. Zo'n 127.000 tekenden bijvoorbeeld een petitie om hun onvrede over de proeven kenbaar te maken. De handtekeningen zijn woensdag aan de universiteit aangeboden.
De actie was opgestart nadat bekend werd dat de universiteit gebruik maakte van labradors voor onderzoek naar hartziekten. De proeven op de dieren werden na een storm van kritiek enkele weken opgeschort. Acht van de 39 honden werden daarop ondergebracht bij adoptiegezinnen. De universiteit is de proeven aan het heroverwegen, maar kan nog niet zeggen of er een einde aan komt.

Medisch noodzakelijk

Wanneer en of de proeven precies worden hervat is niet duidelijk. De honden worden onder meer gebruikt voor proeven met katheters en pacemakers.