Aspirant-piloten kunnen opleiding voortzetten in Beek

© archief L1
De studenten van de failliet verklaarde vliegschool Stella Aviation Academy in Teuge kunnen hun opleiding afmaken op Maastricht Aachen Airport.
De opleiding wordt voortgezet door Stella Aviation International (SAI), een vliegschool die pas een week geleden is opgericht.

Baan vinden

Initiatiefnemer van de nieuwe vliegschool is ondernemer Marty van Veluw, eigenaar van het bedrijf International Flight Training Center (IFTC) en exploitant van vluchtsimulators en een opleidingscentrum in Turkije. Van Veluw wil zich inspannen om de afgestudeerde studenten te helpen bij het vinden van een baan als verkeersvlieger. "Ik heb in het verleden al honderden Nederlandse piloten geplaatst bij onder meer Turkish Airlines.”
Vorige week ging de Stella Aviation Academy in Teuge failliet. De vliegschool was in problemen gekomen doordat zich te weinig nieuwe studenten inschreven en er miljoenen euro’s moesten worden uitgekeerd aan werkloze oud-studenten met een baangarantie. De school lokte studenten jarenlang met die baangarantie, terwijl de arbeidsmarkt voor piloten duidelijk verslechterde.