Ontruiming UPS Herkenbosch vanwege poederbrief

Politie bij het ontruimde gebouw van UPS in Herkenbosch © Fer Traugott
Het gebouw van pakketbezorger UPS in Herkenbosch is ontruimd geweest vanwege een verdacht pakketje.
Een medewerker zag woensdagmorgen dat er wit poeder vrijkwam uit een van de vele duizenden pakketten die dagelijks bij de logistieke dienstverlener binnenkomen. Daarop werd alarm geslagen en het pand ontruimd. Er werken enkele honderden mensen bij de pakketdienst in Herkenbosch.

Vrijgegeven

Na onderzoek bleek het poeder afkomstig van verpakkingsmateriaal. Het gebouw werd even na de middag weer vrijgegeven.
Anthrax
Het is niet de eerste keer dat de vestiging van UPS op bedrijventerrein Heide-Roerstreek wordt ontruimd. Eind 2001 gebeurde dat ook al. In die tijd was er veel paniek over zogenoemde 'anthrax-brieven,' waarmee terroristen de dodelijke ziekte miltvuur zouden willen verspreiden.

Reactie UPS
Een woordvoerder van UPS kwam met de volgende verklaring over de ontruiming:
'UPS bevestigt dat het op woensdag 1 oktober in haar faciliteit in Herkenbosch een pakket aantrof dat een substantie bevatte die niet direct kon worden geïdentificeerd. Uit voorzorg is de faciliteit gedeeltelijk geëvacueerd en zijn hulpdiensten gebeld.
De aanwezige, plaatselijke autoriteiten hebben ons verzekerd dat de substantie ongevaarlijk is. De faciliteit is heropend en operationeel zoals gebruikelijk.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!