Ook Horst ziet wel iets in tijdelijke woningen

Ontwerp van tijdelijke woningen. © Wonen Limburg
De gemeente Horst aan de Maas blijft in 2015 bouwen naar behoefte, ook in de kleine dorpen. Dat zegt wethouder Bob Vostermans.
Hij heeft grote interesse in de tijdelijke huurappartementen die het bedrijf Neptunus in Panningen heeft gebouwd, voor Wonen Limburg.

Grote kernen
Vostermans wijst erop dat Wonen Limburg alleen nog huurwoningen wil bouwen in de grote kernen van de gemeente: Horst, Sevenum en Grubbenvorst. "In kleinere dorpen willen ze niet meer bouwen omdat ze bang zijn voor leegstand".

Innovatief

De wethouder van Wonen is ervan doordrongen dat het aantal inwoners in de gemeente vanaf 2015 daalt, en het aantal huishoudens vanaf 2030. De woningvoorraad moet daarom ook aansluiten bij de behoefte op lange termijn.

Om vooral starters te kunnen bedienen in hun zoektocht naar een huurwoning, wil Horst aan de Maas experimenteren met innovatieve oplossingen, zoals de tijdelijke Neptunuswoningen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!