Brand Kerkrade nog niet uit ondanks hoosbui

Grote brand op een bedrijventerrein in Kerkrade. © Judith van Kessel
De grote brand op het bedrijfsterrein van Janssen Infra in Kerkrade is nog steeds niet onder controle.
Ook de fikse regenbuien die donderdagavond over Kerkrade en omgeving trokken, hielpen de brandweer niet het vuur onder controle te krijgen.

Aflossing

De brandweer verwacht nog tot diep in de nacht bezig te zijn met blussen. Om een uur in de nacht wordt de blusploeg die donderdagavond bezig was met blussen afgelost, en nemen collega's hun werk over. Een woordvoerder van de brandweer hoopt dat zij in de loop van de nacht het sein brand meester kunnen geven, om daarna verder te gaan met nablussen.

Brandend afval

De brand op industrieterrein Willem-Sophia brak donderdagmorgen door nog onbekende oorzaak uit. Het vuur ontstond in een loods waarin containers met brandbaar afval stonden, en sloeg over naar twee andere loodsen. Omdat die onbereikbaar waren voor de blusploegen, werd besloten die hallen gecontroleerd te laten afbranden.

Rook

De rook die vrijkwam zorgde voor veel overlast in de omgeving. Voor het Atrium-ziekenhuis in Heerlen was de rook reden om enkele operaties af te lasten, omdat de rook in de operatiekamers binnenkwam. Voetbalclub Roda JC trainde niet vanwege de rook. Bij de brand is ook een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen.