Bewoners Meijel ongerust om bouwplan

© Harry Fluks borden.plaatsengids.nl
Tientallen bewoners van de nieuwe wijk Startebos in Meijel hebben handtekeningen naar de gemeente Peel en Maas gestuurd.
Ze zijn ongerust over de komst van vier woningen die in acht woonstudio’s worden opgesplitst voor mensen die urgent een woning nodig hebben. Met een informatieavond hoopt de gemeente de zorgen van de bewoners weg te nemen. Projectontwikkelaar Meulen en woningstichting Antares zullen aanwezig zijn om toelichting te geven.

Bang

De bewoners van Startebos vrezen dat ook bijvoorbeeld ex-gedetineerden in aanmerking komen voor de tot studio’s omgebouwde woningen. "Woonurgenten is nogal een ruim begrip", zegt een bewoonster die niet met haar naam in de krant wil. "Dit is een jonge wijk met veel kleine kinderen die hier volop buiten kunnen spelen omdat er een speeltuin en een crossbaan in de buurt zijn. Ik moet er niet aan denken dat de kinderen straks niet meer op straat kunnen spelen."

Ingelicht

De gemeente heeft volgens een voorlichter begin juni de dorpsraad en enkele direct omwonenden bijgepraat. "De reacties waren toen positief."

De bijeenkomst vindt plaats op 29 september in gemeenschapshuis D’n Binger en begint om 19.30 uur.