Laatste winkeltje in Lomm is gesloten

© Truus Haenen
In Lomm is de frietkraam, en daarmee het laatste winkeltje, dicht. Via een afscheidsbrief op de deur bedanken de eigenaren hun klanten.
Een betrokken voorbijganger liet weten teleurgesteld te zijn.
"In de dorpskern van Lomm was al geen winkel, geen café maar sinds maandag is er zelfs geen frietkraam meer. De laatste exploitant is met de noorderzon vertrokken en voor de jeugd is er nu geen plaats meer waar ze elkaar in het dorp kunnen treffen. Het dorp is op sterven na dood en het enige wat rest is onderstaand briefje op de deur....."

Middenstanders
In het dorp zijn nog wel een paar andere middenstanders gevestigd, zoals een woninginrichter en ijzerwarenzaak. Maar dergelijke zaken fungeren niet echt als trefpunt voor dorpsbewoners.

Versboerderij
Even buiten het dorp is nog wel versboerderij Van Helden, die ook levensmiddelen verkoopt. Eigenares José van Helden laat weten: "Wij zijn in juli van dit jaar 15 jaar ondernemer in Lomm. We willen zelfs uitbreiden maar zitten al 2 jaar te wachten op de gemeente Venlo".

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!