Limburgse campussen verder onder naam Brightlands

© L1
De campussen in Limburg krijgen een gezamenlijke naam. Ze heten voortaan Brightlands. Dat is bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Limburgse ambassade in Den Haag.
De nieuwe naam moet de bekendheid en erkenning van Limburg als toptechnologische regio vergroten. Zowel in China en de Verenigde Staten als in Brussel en Den Haag, aldus de Provincie. 'Want buiten de regio is de naamsbekendheid van de campussen nog bescheiden.'
Limburg telt momenteel twee campussen: de Chemelot-campus in Sittard-Geleen en de Health-campus in Maastricht. Ook in Venlo en Heerlen zijn campussen gepland.

Internationale naam

De nieuwe gezamenlijke naam houdt in dat voortaan gesproken gaat worden van bijvoorbeeld de Brightlands Chemelot Campus. Er is gekozen voor een Engelse naam vanwege de internationale uitstraling. De Provincie wijst ook op de verschillende betekenissen van 'bright': excellent, kleurrijk, intelligent en levendig.
'Op de campussen wordt het schijnbaar onmogelijke mogelijk gemaakt. Bijvoorbeeld kweekvlees en rubber uit paardenbloemen,' zo zegt de Provincie.