Keuze uit 100 soorten bier in Sittard

Sanne Claessens en Frank Braam in de Tapperie de Gats. © Annemiek Mommers
Op De Markt in Sittard opent zaterdag een speciaalbierencafé. Bij Tapperie de Gats kunnen gasten straks uit honderd verschillende soorten bier kiezen.
"We zijn allebei bierliefhebbers, maar een plek in Sittard waar niet alleen maar de standaard biertjes worden geschonken is er nog niet. Daar willen wij verandering in brengen", zegt Frank Braam (26). Samen met zijn vriendin Sanne Claessens (24) zal hij het café runnen.

Limburgs eten

Claessens zal zich over de keuken ontfermen. "Het pand heeft een bourgondische uitstraling. Daar passen honderd verschillende soorten, vooral afkomstig uit Limburg, Belgisch-Limburg en Duitsland, natuurlijk bij, maar ook de gerechten hebben we daarop afgestemd."
"Gewoon échte Limburgse gerechten zoals zuurvlees, Limburgse forel en konijn in het zuur. Er wordt gekookt met streekproducten én bier natuurlijk. Vooral geen liflafjes", zegt Claessens.

Speciaalbier

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de speciaalbieren. Bijzonder op de bierkaart is dan ook de Zittesje Sjnaak van de kleine ambachtelijke Sittardse brouwerij Ambrass.
"We zijn het eerste café in Sittard dat dit biertje gaat schenken", zegt Braam trots. "Dat is ook precies wat we willen: mensen verrassen met bijzondere bieren. Daarbij is het op termijn ook de bedoeling dat ik mensen als biersommelier ga adviseren."
Hoewel het café al vanaf zaterdag open is, vindt de officiële opening pas op 11 oktober plaats.