Journalist doet aangifte tegen Dré Peters (LVR)

Dré Peters, voorman van de Liberale Volkspartij Roermond (LVR). © Dagblad de Limburger/ Limburgs Dagblad
Journalist Henri Haenen (Dichtbij.nl) heeft aangifte gedaan, wegens opruiing en aanzetten tot geweld, tegen Dré Peters.
Volgens Haenen heeft Peters dreiging met fysiek geweld op Facebook ondersteund.

Kwaad
Haenen berichtte op 25 september tijdens de raadsvergadering over het debat rond de ECI Cultuurfabriek. Hij schreef dat Peters kwaad de raadzaal verliet na opmerkingen van het GroenLinks-raadslid Cees Moison.

Daarop reageerde Peters nog tijdens de raadsvergadering op zijn Facebookpagina: "Deze man doet niks dan riooljournalistiek. Van thuis uit schrijft hij onwaarheden. Je herkent zijn afkomst. Hij was vroeger voorzitter van de communistische partij."

In reacties op deze post wordt gedreigd met fysiek geweld richting Haenen. Zijn handen moesten worden afgehakt, zodat hij niet meer kan schrijven. Peters heeft die reacties volgens Haenen ondersteund met een ‘like’.

Niet verantwoordelijk
Peters zegt niet verantwoordelijk te zijn voor de reacties van zijn volgers op Facebook en die ook niet te hebben geliked. "Ik verwerp de reacties waar Haenen op doelt. Waar ik moeite mee heb, is het feit dat Haenen stelt dat ik boos ben weggelopen uit de raad terwijl hij niet eens aanwezig was bij de vergadering.

Hij neemt niet eens de moeite me te bellen om een reactie te vragen. Dat noem ik riooljournalistiek."

Lees donderdag meer hierover in De Limburger/ Limburgs Dagblad en op Krant Digitaal.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!