Beste wijngaard ligt in Vijlen

© Thinkstock
De Vijlense wijngaard St. Martinus is uitgeroepen tot de beste wijngaard van Nederland en België.
Tijdens de jaarlijkse Wijnkeuring van de Lage Landen, die op 4 en 5 september in Maarn werd gehouden, zijn 176 Nederlandse en Belgische wijnen gekeurd. 88 procent werd bekroond met een medaille of een keurzegel. Drie wijnen kregen een gouden medaille. De prijzen worden woensdag in kasteel Amerongen te Amerongen uitgereikt.

Gouden medailles

De gouden medailles zijn voor Cuvée des Amis 2013 van Domein Le Coq Frisé in Epen, Brut de Holset 2012 van Wijndomein St Martinus in Vijlen en een Strowijn 2013 van Wijngaard Hesselink in Winterswijk.
Wijndomein St. Martinus in Vijlen werd bovendien uitgeroepen tot de beste allround wijngaard van 2014 (de wijngaard met de hoogste score voor de drie beste wijnen, in verschillende categorieën).

Open dag Nederlandse Wijngaarden

Nederland telt inmiddels rond de 170 commerciële wijngaarden met een gezamenlijke oppervlakte van ongeveer 300 hectare. De prijsuitreiking is een onderdeel van de Nationale Wijnweek, die wordt gehouden van 17 tot 28 september. In het weekend van 20/21 september openen een aantal Nederlandse Wijngaarden hun deuren voor het publiek. Bekijk hier de agenda van de open dagen.