'Geen vriendjespolitiek bij organisatie 200 jaar Koninkrijk'

Onno Hoes, Koningin Máxima en Koning Willem-Alexander bij de viering van 200 jaar Koninkrijk in Maastricht. © Ermindo Armino
Er is geen sprake geweest van vriendjespolitiek bij het organiseren van de viering van 200 jaar Koninkrijk, zaterdag in Maastricht.
Dat zegt woordvoerster Ariane Balledux van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Ze reageert daarmee op kritische uitlatingen van Hay Hutjes, gemeenteraadslid van de Liberale Volkspartij Roermond.

Geen cent voor Albert Verlinde
De festiviteiten op de Markt in Maastricht werden georganiseerd door het productiebedrijf van Albert Verlinde, de echtgenoot van de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes. Hutjes suggereerde in de lokale pers dat er sprake zou zijn van vriendjespolitiek rondom de aanbesteding. Volgens woordvoerster Balledux is dat onzin; niet burgemeester Hoes, maar het Comité gaf Verlinde de opdracht tot het organiseren van de festiviteiten. Albert Verlinde maakt zelf deel uit van het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk. Hij zou zelf hebben aangeboden de boel te organiseren zonder winst te maken, wel mocht hij de beelden van de festiviteiten gebruiken in zijn programma RTL Boulevard.