Te koop op Marktplaats: mijn gestolen fiets

© Marktplaats
Michiel schrok zich zaterdagmorgen een ongeluk: zijn fiets van 850 euro stond niet meer voor de deur. Na een uitgebreide zoektocht door de buurt besluit hij op Marktplaats te kijken. En ja hoor, daar staat zijn Gazelle bij.
De advertentie is één dag na de diefstal op internet geplaatst. De fiets kan in Zuid-Holland worden opgehaald tegen elk aannemelijk bod. Het hoogste bod is op dit moment 276 euro, ongeveer een derde wat de fiets waard is.

Aangifte

Wat kan je op zo’n moment doen? Aangifte. En er even bij vermelden dat je fiets op internet staat. “De politie gaat dan aan de slag met de zaak, het ligt er maar aan of er muziek in zit”, vertelt politiewoordvoerder Paul Vanhommerig.
Marktplaats werkt nauw samen met politie en justitie. “Zo delen we ook meldingen en aangiftes”, meldt een woordvoerder van Marktplaats. “Wij kunnen dan actie ondernemen, zoals het verwijderen van een advertentie of het blokkeren van een IP-adres.”

Opgedoken

Volgens de politie komt het nog wel eens voor dat gestolen spullen op internet opduiken. Hoeveel van dat soort ‘foute’ advertenties per jaar op Marktplaats verschijnen weet de online handelplaats zelf niet.
“Ik baal heel erg dat mijn fiets verdwenen is. Het overkomt me al voor de derde keer”, vertelt Michiel. “Mijn fiets blijkt echter volledig verzekerd. Dat verzacht het leed enorm.”
Heb jij ook iets meegemaakt? Laat het ons weten!