Kerkklokken weerklinken bij de mensen thuis

© L1
Stadsbeiaardier Frank Steijns brengt een kerstoptreden dit jaar thuis bij de mensen in Heerlen.
De echte klokken zijn stil in de kerstnacht, daarom geeft de stadsbeiaardier woensdag vanuit de toren van de Pancratiuskerk een kerstconcert. Dit concert wordt opgenomen, zodat iedereen de klokken in de huiskamer kan laten klinken met kerst.

Social media

De opname van dit carillonconcert wordt kerstnacht uitgezonden op de sociale media van verschillende instanties zoals de Gemeente Heerlen, Parkstad Limburg Theaters en Filmhuis De Spiegel.

Digitaal uitwaaieren

“Iedereen kan kerstavond zo wél thuis genieten van een wonderschoon kerstvesper-concert op het het mooiste carillon van Zuid-Nederland", zegt Roel Wever, burgemeester van Heerlen trots. "Super dat zo de klanken van Kerstmis met Frank Steijns zo over de stad en streek digitaal uitwaaieren", vult deken Hans Bouman van de Sint Pancratiuskerk de burgervader aan.

Urban skatertjes

Afgelopen zomer speelde Frank Steijns ook op het carillon en dat werd goed ontvangen. "De reacties waren hartverwarmend in de stad, zelfs de urban skatertjes die rond de kerk hingen, vroegen wanneer die ‘best chille concerten' weer waren. Jong en oud bereikten we; dat doen we nu weer, maar anders met deze Kerst. Mijn bedankje aan de stad waar ik al 25 jaar mag spelen, is het ook", zegt Frank Steijns. Met dit gebaar wil Steijns iedereen een warm hart onder de riem te steken: "Dat is de intentie. Een mooie Stille Nacht, Heilige Nacht."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!