Nieuwe camping op terrein Elfenmeer feit, pas in 2022 open

De burgemeester van Roerdalen en de directeur van Huttopia maken het contract geldig © Ruud Snijders
Met een handtekening is woensdag officieel gemaakt dat de Franse Huttopia Group het terrein van de voormalige camping Elfenmeer in Herkenbosch de komende vijftig jaar kan gebruiken.
Het terrein was overgenomen door de gemeente Roerdalen die op zoek ging naar een nieuwe exploitant. Het duurt nog even voordat de nieuwe camping opent. De gemeente verwacht dat de laatste mensen met een jaarplaats het terrein in 2021 verlaten en dat de nieuwe camping in 2022 de eerste gasten kan verwelkomen.

Camping Huttopia De Meinweg

"Camping Huttopia De Meinweg. Dat wordt waarschijnlijk de naam van ons nieuwe park in Herkenbosch", zegt directeur Samuel Lafforest van Huttopia Nederland. "Waar mensen met hun eigen tent of caravan of in een van onze accommodaties heerlijk vakantie kunnen vieren in het groen. Er komen ook enkele faciliteiten voor onze gasten, passend binnen de natuurlijke omgeving."
Op het park zijn alleen gasten van de camping welkom. Er komen geen vaste standplaatsen.

Boost voor lokale economie

Wethouder Jan den Teuling van Roerdalen is blij dat er weer een camping komt. "Het sluiten van recreatiepark Elfenmeer heeft tijd en geld gekost, maar dat is het zeker waard geweest. Er ligt nu een economisch zeer aantrekkelijk contract voor 50 jaar. Bovendien gaat Huttopia investeren in het park en samenwerken met lokale ondernemers. De camping vergroot de toeristische aantrekkingskracht van de regio. Er komen dus meer bezoekers naar de dorpen rondom Herkenbosch."
Elfenmeer was ooit een van de beste campings van Nederland. Maar het vakantiepark raakte flink in verval. Daarnaast werd de camping geteisterd door diverse caravanbranden waarvoor nooit een oorzaak is gevonden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!