Bijna helft van personeel Verhey Vlees blijkt besmet

© iStock
Bijna de helft van de 225 medewerkers van Verhey Vlees uit Nuth blijkt besmet te zijn met het coronavirus, meldt de Veiligheidsregio Zuid-Limburg dinsdag.
Het vleesverwerkingsbedrijf sloot vorige week woensdag vanwege de uitbraak voor één week de deuren. Toen werden er nog 41 besmettingen gemeld. Nu gaat het inmiddels om 97 medewerkers, zo laat de veiligheidsregio weten.

Plan om weer open te kunnen

Verhey Vlees heeft een plan van aanpak gemaakt om de besmettingen terug te dringen en weer veilig open te kunnen. Het vleesbedrijf komt in het plan terug op onder andere: de (na)zorg voor vaste medewerkers en uitzendkrachten, extra controle op het naleven van de coronamaatregelen, intensievere schoonmaak en een testprotocol voor de heropening.
Van de 225 medewerkers werkt de helft op uitzendbasis en ook werkt het bedrijf met arbeidsmigranten. Daarom is er extra toezicht op huisvesting en vervoer van die medewerkers.
Verhey Vlees is in samenspraak met GGD Zuid Limburg en Veiligheidsregio Zuid-Limburg inmiddels gestart met de uitvoering van dit plan om de inzet van medewerkers in de productie weer veilig en verantwoord te kunnen starten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!